Artikler åbner i ny fane. For artikler sorteret efter land klik her
     
 

Biltur på bulgarske landeveje
Tag med på kør selv-rundtur på Bulgariens charmerende landeveje - forbi æselkærrer med hølæs og gamle huse med storkereder i skorstenene.
JF medier juni24 pdf

 
 

5 oversete lande i Asien
Mange turister valfarter til Thailand og Indonesien, men det enorme asiatiske kontinent har langt mere at byde på. Tag med, når vi her guider dig til fem lande, der får besøg af langt færre danskere, men som byder på både unikke og eksotiske oplevelser.  JF medier april24 pdf

 
 

Seks på stribe i Sahel
Landene i Afrikas Sahel-bælte byder på en spektakulær togrejse, en festival hvor kvinder vælger de smukkeste mænd og et besøg hos Mundari-stammen der vasker sig i ko-tis og bruger aske fra bålet som solcreme.  JF medier april24 pdf

 
 

Mellemamerika - Jungletempler og vild natur
Ud over mayaruiner byder lande som Guatemala og Belize på farverige fugle, tæt jungle og fænomenale strande. Fem fascinerende lande har regionens mest velbevarede arkæologiske ruiner og en storslået natur.
Jyllands-Posten marts24 pdf

 
 

Myanmar - De gyldne spirs land
I Myanmar kan du besøge 'Søens Sønner'. Eller opleve frugbare flydende marker, en uforlignelig smuk tempelsette og en overflod af gyldne spir.
JF medier februar 24 pdf

 
 

Rullende attraktioner i Lissabon
Lokale transportmidler er sjove at benytte og udgør nogle gange attraktioner i sig selv. Tag for eksempel sporvognen, kabelbanen eller et lokaltog gennem byen.
JF medier januar 24 pdf

 
 

Her kan du få opfyldt drømmen om The Big 5 
Her kan du støde på leoparder i skumringen og vågne op til løvebrøl.Det afrikanske kontinent byder på safari med overnatningsmuligheder, der spænder lige fra simple telte på den åbne savanne til luksus-lodges, hvortil der kun er adgang med privatfly.
Jyllands-Posten januar 24 pdf

 
 

Med bush-taxa til Guinea-Bissau 
Kørsel rundt i Vestafrika med de såkaldte Sept place deletaxaer kan byde på både udfordringer og spøjse møder. Men det kan også være en genvej til at komme let og godt rundt i regionen med en privatchauffør, der tilmed kan agere som lokalguide .
JF Medier januar 24 pdf

 
 

Georgien - På bondegårdsferie i bjergene 
Mange rejsende begynder at få øjnene op for Georgien. Og med god grund for landet byder både på lækker mad, overkommelige priser, en spændende hovedstad, fine sortehavsstrande og glimrende bjergvandring .
JF Medier januar 24 pdf

 
 

Mauritius - På egen hånd 
Mauritius på budget – jo, det kan godt lade sig gøre. Det sagnomspundne ferieparadis er i virkeligheden ikke så dyrt og eksklusivt, som mange tror. Men pas på med lejebilen.
Jyllands-Posten januar 24 pdf

 
 

Fem karnevaller i Sydamerika 
Alle kender Rios karneval, men faktisk er det kun ét af mange karnevaller i Sydamerika. Her guider vi dig til fem lande med fest og farver – og supplerer med hvad landene ellers har at byde på.
Jyllands-Posten december23 pdf

 
 

Hos pygmæerne i Uganda 
Det sydvestlige Uganda byder på adskillige pygmælandsbyer. Er du klar på en lettere strabadserende tur, kan du begive dig afsted med bus, motorcykel, udhulet træbåd og til fods for til sidst at ende hos et af Afrikas ikoniske naturfolk.
Jyllands-Posten december 23 pdf

 
 

Fem caribiske paradislande 
Utallige billedsmukke caribiske øer ligger spredt ud over Det Caribiske Hav.Tag dertil med egen sejlbåd, krydstogt, fly eller færge. Her giver vi dig et overblik over nogle af regionens allerbedste strande .
JF Medier december 23 pdf

 
 

Winter Wonderland i Tallinn
Tallinns gamle bydel hørertil blandt verdens smukkeste og minder om et juleeventyr. Tag med på vinterbesøg i Estlands hovedstad, der engang har været på danske hænder, og som i dag byder på en gammel bydel med mageløse udsigter .
JF medier november23 pdf   forside

 
 

Fem alternative safaridestinationer 
Mange, der drømmer om safari, har kendte nationalparker som Masai Mara, Serengeti eller Kruger i tankerne. Det afrikanske kontinent har dog langt mere at byde på – her er fem fænomenale dyreoplevelser i lande, der får langt færre besøgende.
Jyllands-Posten november23 pdf

 
 

Hos Mamma Nelli i Venedig
Sightseeing i spektakulære Venedig kan let kombineres med et hyggeligt ophold i en nærliggende norditaliensk by. Tag med på kør selv-ferie til Fossalta di Portogruaro med udlugter til byen, der også kaldes for ”Adriaterhavets dronning”.
JF Medier  oktober23 pdf   forside

 
 

Til tropefest i Tuvalu
De lokale sover på landingsbanen om natten, der er ingen hæveautomater - og en af landets største indtægtskilder er salg af domænenavne med endelsen ».tv«. Tag med til et af verdens mindst besøgte lande.
Berlingske  oktober23 pdf

 
 

På motorcykel gennem Brasiliens slum
De berygtede favelaer i Rio byder på åbenlys narkohandel og vagter med maskinpistoler. Samtidig er de hjem for helt almindelige brasilianere, som har dannet et stærkt fællesskab.
Jyllands-Posten september23 pdf

 
 

Fem eventyrlige lande i Centralasien
De centralasiatiske ”stan”-lande byder på silkevejsmagi, et episk roadtrip, ophold hos nomader, rumfærgeopsendelser og en blå moske, der er så hellig, at den kan få grå duer til at blive hvide.
JF Medier  august 23 pdf   forside

 
 

Fem vilde afrikanske ceremonier
Stavkamp, gravdans, tyrespring, sufi-trancedans og et besøg hos en hemmelig djævletilbedende sekt. Man skal en tur til Afrika for at opleve nogle af verdens mest dramatiske og særprægede ceremonier.
Jyllands-Posten juli 23 pdf   web

 
 

Fiskende grise og flyvende hunde
Ude midt i Stillehavet ligger ø-paradiset Tonga, der blandt meget andet byder på et par sjældne dyr med sære vaner. Tag med på familietur helt derud, hvor verden næsten ender.
JF Medier juni 23 pdf   forside

 
 

Fem vilde Stillehavslande
Stammefolk, fiskende grise, muslingeskalspenge og fænomenale strande. Landene i Stillehavet er helt unikke og byder på masser af eksotiske overraskelser og eventyr.
Jyllands-Posten juni23 pdf

 
 

Beograd - Tesla og hvide løver
Beograd i Serbien er måske den hyggeligste hovedstad på Balkan. Med sine trendy caféer, gode restauranter og glimrende seværdigheder er byen oplagt til en forlænget weekends storbyferie.
JF Medier juni23 pdf

 
 

Lad dig lokke af Thorshavn
I den færøske hovedstad har man mulighed for at få store gourmetoplevelseri det nynordiske køkken og være aktiv i den omkringliggende natur.
JF Medier juni23 pdf

 
 

Marokko - ørkenroadtrip med autohjælp
I Marokkos ørken kan man tage på kamelsafari med overnatning under stjernerne - og selv køre videre rundt i landet og opleve dadellunde, kasbah'er og krydderipyramider.
Jyllands-Posten april 23 pdf   forside her

 
 

Skopjes store seværdigheder
Mother Teresas fødeby byder på masser af kultur - lige fra en moderne opera til en traditionel basar. Her guider vi dig til oplevelser i Nordmakedoniens hovedstad.
JF Medier april 23 pdf

 
 

Fem oplevelser i Bruxelles
Bruxelles er kendt for velsmagende dampede muslinger og for med sine munkebryggede trappistøl nærmest at have opfundet mikrobryggerierne. Her guider vi dig til begge dele.
Berlingske februar 23 pdf

 
 

Fem oplevelser i Dublin
Irlands hovedstad byder både på et museum bygget op omkring et syv meter højt pint-glas, burlesque-shows i en nedlagt kirke, et fotogent bibliotek og traditionsrige hundevæddeløb. Tag med til en af Europas mest charmerende hovedstæder.
Berlingske januar 23 pdf

 
 

Europas syv miniputter
Europas miniputnationer står grundet deres størrelse måske ikke altid allerøverst på danskernes ferieønskeliste. Men tag ikke fejl, for der er masser at se. Tag med, når vi her guider dig til syv små lande, der byder på store oplevelser.
JF Medier januar 23 pdf   forside

 
 

Rom og cigarer i Cuba   
Tag med til landet, der byder på perfekt rullede cigarer, stærke cocktails, og gamle amerikanerbiler. Og hvor en del af attraktionen er, at alt er ved det gamle.
Jyllands-Posten  december 22 pdf   

 
 

Fem oplevelser i Malaga
Danskerfavoritten Málaga på den spanske solkyst er ud over sit milde klima måske mest kendt for sin lange La Malagueta-strand og for sin trendy havnepromenade. Men her guider vi dig til fem andre seværdigheder.
JF Medier  december 22 pdf

 
 

Til stavkamp i Etiopien
Dybt inde i Mago-nationalparken i Etiopiens Omo-dal lever mursi-folket. Et par gange om året afholder de ceremonier, der er så eksotiske, at det næsten overgår fantasien. Tag med på et familieeventyr, der ikke går helt efter planen.
JF Medier  december 22 pdf   forside her

 
 

Interview Nikolaj Kirk
Hvorfor puttede Nikolaj Kirks farfar toiletpapir i farsretterne? Hvordan er der hos Dinka-folket? Og kan man virkelig få kontakt til ånderne ved at spise syltede søkonger i Grønland? Mød den rejsende kogemand og få svar.
Jyllands-Posten november 22 pdf   forside her

 
 

Verdens fem mest anderledes lande
FRIs rejsejournalist har været så heldig at besøge samtlige af verdens 193 FN-lande. Her giver han sit bud på hvilke fem, der skiller sig mest ud - nemlig: Saudi Arabien, Eritrea, Nordkorea, Turkmenistan og Ækvatorial Guinea.
Berlingske oktober 22 pdf

 
 

Seks afrikanske Ø-nationer
Som perler rundt om Afrika. Ud af det enorme afrikanske kontinents hele 54 nationer kigger vi her nærmere på de blot seks ø-nationer: Kap Verde, Comorerne, Sao Tomé & Principé, Mauritius, Seychellerne og Madagaskar.
Berlingske oktober 22 pdf

 
 

Interview Søren Solkær
Han har fløjet til Buenos Aires med Oasis og er blevet brændt af efter få minutters fotografering. Har kørt med taxa rundt i Nashville for at finde en diner kun i røde, hvide og sorte farver. Han har fotograferet en topløs graffitikunstner med en sjakalmaske på et tag i Brooklyn. Mød den verdensberømte danske fotograf.
Jyllands-Posten september 22 pdf   forside her

 
 

Interview Morten Kirckhoff
Morten Kirckhoff har spist fårehjerne hos kirgisiske nomader, boet hos vinbryggende franske nonner, overnattet i en rumænsk ”forbandet skov” og har røget sig skæv og drukket sig fuld foran kameraet. Mød eventyreren, der elsker at sætte sig selv på spil.
Jyllands-Posten sept22 pdf   forside her

 
 

London - byen, du aldrig bliver færdig med
Englands hovedstad er med sine røde busser, sorte taxaer og ældgamle undergrundsbane helt sin egen. Her er seks herlige attraktioner. 
Berlingske september 22 pdf

 
 

Et vildt liv - interview Uri Golman
Dansk naturfotograf var soldat i den israelske hær og måtte genoplives efter overfald: Nu har han med én finger skrevet en bog om sit vilde liv.
Jyllands-Posten august 22 pdf   forside her

 
 

Det klassiske og det alternative Amsterdam
Hollands hovedstad byder på røde lamper, vandbusser, gamle møller, farverige tulipaner og cofeeshops. Tag med, når vi her giver dig fem bud på oplevelser i og omkring både det klassiske og det alternative Amsterdam.
JF Medier august 22 pdf

 
 

Pakistan - Gakkede gangarter i grænseland
Cyklende jordbærsælgere, klirrende jingle-trucks og en etbenet kriger. Pakistan byder på en speciel ceremoni, en hjertelighed af en anden verden – og et væld af andre overraskelser.
Jyllands-Posten august 22 pdf   forside her

 
 

Fem oplevelser med vilde dyr
Tag med på eventyr i Rwandas regnskov, på Færøerne i Nordatlanten, på spidsen af den Arabiske Halvø, i Hajernes Gyde og i Nordishavet.
Jyllands-Posten august 22 pdf   forside her

 
 

Vildmarkscamping og midnatssol
Nordnorge byder om sommeren på bådehusfester, vandreture i Ringenes herre-landskaber og okseblodsfarvede fiskerhytter på pæle foran takkede bjerge.
Jyllands-Posten juli 22 pdf

 
 

Fem fantastiske togrejser
Togrejser er meget andet end overdådig luksus på Orientekspressen. Her giver vi dig i stedet fem bud på helt almindelige offentlige togture, hvor du til en overkommelig pris kan nyde udsigten - og komme tæt på de lokale.
JF Medier juni 22 pdf  forside her

 
 

Til nuba-brydning og sufi-trancedans i Sudan
Sudan har en turbulent historie og besøges kun af ganske få vestlige turister. Men en rejse med familien åbenbarede, at landet byder på gæstfrihed af en anden verden og masser af eventyr.
Jyllands-Posten juni 22 pdf

 
 

Gennem håbets tunnel
I Bosnien-Hercegovina kan du gå på opdagelse i landets blodige historie. Tag med gennem en livgivende tunnel og hør om de karakteristiske Sarajevo-roser og det berømte skud, der startede første verdenskrig.
JF Medier juni22 pdf  forside her

 
 

Hvad ka' Krakow?
Hovedstaden i regionen Lillepolen ligger kun en kort flyvetur fra Danmark. Her guider vi dig til fem af de mest besøgte seværdigheder i og omkring Polens næststørste by.
Berlingske maj 22 pdf

 
 

Harry Potter - Eventyrlig familieudflugt
I udkanten af London kan du komme med helt ind i J.K. Rowlings univers. Tag med og se svævende strikkepinde, breve, der flyver ud af pejsen, og en ildspyende drage.
Jyllands-Posten april 22 pdf

 
 

Silkevejsmagi i Usbekistan
Usbekistan er en både let, sikker og børnevenlig destination. Alligevel besøges landet ikke af ret mange turister.Tag med en børnefamilie på togtur rundt i detstore ørkenland og på den gamle skillevej mellem øst og vest.
JF Medier april 22 pdf

 
 

Seychellerne - Jagten på den perfekte strand
Seychellerne er meget mere end paraplydrinks og turistresorter. Tag med på en turi en lille udlejningsbil og ind ud af, at detslet ikke behøver at være et dyrt land at besøge.
JF Medier marts 22 pdf   forside her

 
 

Familiekrydstogt i Caribien
Krydstogt: Kan et krydstogt byde på eventyr? På hoppende hvaler og dansk kolonihistorie? Ja, selvfølgelig – læs med her.
Berlingske februar 22 pdf 

 
 

Kiribati - Sol, sand, strande og skrald
Ude midt i Stillehavet - nogenlunde så langt fra alfarvej,som man overhovedet kan komme, ligger et land, der stort set ikke tiltrækker nogen turister, og hvor en hund engang er blevetsuget ind i propellen på et landende fly.
JF medier februar 22 pdf  forside her

 
 

Egypten - Familie på fire i Faraoernes land
Er man eventyrlysten er det muligt at rejse rundt i Egypten med tog og færge. Tag med når en familie på fire på egen hånd besøger pyramider, templer og kongegrave.
Berlingske januar 22 pdf 

 
 

Vanuatu - Vulkanen ved verdens ende
Kan man tage sine børn med ud til stammefolk på en lille ø midt ude i Stillehavet? Er det en god idé at besøge en vulkan, der spyer lava op over hovedet på én? Og kan man virkelig møde en høvding, der i bar røv ryger pot 20 meter oppe i et træ?
Berlingske november 21 pdf 

 
 

Brunei - På opdagelse i sultanens rige
I Brunei kan du se sjældne næseaber i junglen, besøge verdens største bosættelse på pæle og du kan ved selvsyn konstatere, hvordan en af klodens allerrigeste personer har ødslet store dele af sin formue væk.
Berlingske november 21 pdf 

 
 

Fem overraskelser i Kaukasus
Georgien, Armenien og Aserbajdsjan i Kaukasus besøges ikke af mange danskere. Landene ligger ellers kun et par korte flyvninger væk og byder på alt fra traditionelle bjergbyer til en hypermoderne metropol. Her er fem spændende byer på grænsen mellem Europa og Asien.
Berlingske oktober 21 pdf 

 
 

Verdens bedste kør-selv destinationer
Globetrotteren Jakob Øster blev i 2019 i en alder af 47 år den yngste dansker, der har besøgt alle verdens lande og kontinenter. Det har han nu skrevet en bog om, og i anledning af dens udgivelse  bringer Rejser her en af de toplister, der omtales i bogen.
Jysk Fynske Medier oktober 21 pdf 

 
 

Verdens bedste rejselande
Globetrotteren Jakob Øster kom i 2019 i mål med sit 30-årige projekt om at besøge samtlige af verdens lande, og det har han brugt coronatiden på at skrive en bog om. Her er hans fem favorit-lande.
Berlingske oktober 21 pdf 

 
 

Turkmenistan - de gakkede ideers land
Det er forbudt at eje en sort bil, og i hovedstaden er der veje, som kun præsidenten må benytte. Tag med til ét af verdens mindst besøgte lande. Man kalder det for Centralasiens Nordkorea.
Jyllands-Posten oktober 21 pdf 

 
 

På pæle i Det Indiske Ocean
Inden for få timers kørsel kan man i Sri Lanka se pælefiskere,Indiana Jones-templer, regnskov, teplantager og nogle af verdens bedste strande.Spotte blåhvaler nær kysten og tage på safari blandt elefanter, vilde påfugle og leoparder.
Jysk Fynsk Medier sepember 21 pdf 

 
 

Ægæerhavets glemte by
På øen Karpathos i Grækenlands Dodekanesere ligger bjergbyen Olymbos. I århundreder har byen været totalt afskåret fra omverdenen, og her bruges stadig beklædning og oldgræske ord som ikke findes noget andet sted i verden.
Jysk Fynsk Medier juli 21 pdf 

 
 

På fængselsbar i Tokyo
Bloddryppende drinks serveret i pipetter. Gruopvækkende underholdning når lyset går ud. Tag med på en speciel konceptbar.
Jyllands-Posten juli 21 pdf 

 
 

Til cosplay i verdens største by
Tokyo byder på særprægede rollespil og et red light district hvor du kan købe brugte pigetrusser og mangategneserier med skolepiger. 
Jyllands-Posten juli 21 pdf  

 
 

Blandt geishaer og sumobrydere
Tag med til en af verdens største sumoturneringer i Nagoya og til den gamle by i Kyoto hvor geishaerne bor.
Jyllands-Posten juli 21 pdf  

 
 

Etiopien - Tyrespring i Omo-dalen
Til manddomsprøve hvor en konfirmand i bar røv skal løbe hen over en række tyre og hvor kvinderne pisker sig selv med skarpe birkekviste.
Jysk Fynske Medier juni 21 pdf  

 
 

Papua Ny Guinea - På visit i en vild verden
Luk øjnene, sig navnet og drøm dig væk. Måske du tænker på kannibaler. Måske paradisfugle. Måske har du hørt om muddermændene der danser krigsdans ved Asaro-floden.
Jyllands-Posten maj 21 pdf   

 
 

Isbjørnesafari på Svalbard
På den norske øgruppe Svalbard i Nordishavet lever flere isbjørne end mennesker. Tag med på iskoldt eventyr.
Jyllands-Posten februar 21 pdf   

 
 

Verdens bedste vandreture
Gå på opdagelse mellem smaragdgrønne bjergsøer, gletsjere og bjergtoppe. "Danmarks mest berejste mand" guider dig til de bedste vandreture.
   Jyllands-Posten pdf januar 21 

 
 

Mikronesien - Stillehavets Venedig
Jungletempler bygget af okkulte magikere, sakau med en høvding, mødet med en præsident. Tag med helt derud hvor junglen møder havet.
Jyllands-Posten november 20 pdf    JP-web   

 
 

Verdens fem mindst besøgte lande
fGlittede rejsemagasiner viser ofte listen over verdens mest besøgte lande. Men hvilke lande ligger egentlig i bunden af samme liste?.
Jyllands-Posten maj 20 pdf     JP-web   

 
 

Eventyrlige Madagaskar: Lemurer & Baobabtræer
fMadagaskar. Luk øjnene og sig navnet. Måske tænker du på en tegnefilm med sjove dyr. Måske ved du at det er verdens fjerdestørste ø. Måske drømmer du om at høre indriens kald henover trætoppene i regnskoven.
JF medier december 19 pdf    

 
 

Verdens mest indbydende strande
fPulversand, vuggende palmer og friskfanget fisk. Tag med når Rejser byder på fem postkort fra Barbados, Bahamas, Sri Lanka, Filippinerne og Fiji
JF medier december 19 pdf    

 
 

Familie på glatis i det skotske højland
fFamilie på fire i sneen. Tag med når Jakob, Charlotte, Ava og Jonas sætter kursen mod skotske Isle of Skye. En tur der byder på snestorm, whisky, herregårdsferie med ild i pejsen og vandring i flot natur.
JF medier november 19 pdf    

 
 

Oman - I kæmpernes fodspor
fStranden ved Ras Al Jinz nær det østligste punkt på den arabiske halvø er et af de bedste steder i verden at se kæmpehavskildpadder komme på land for at lægge æg. Tag med og se kæmperne græde i sandet.
JF medier september 19 Pdf    

 
 

Congo - Levemændene fra mørkets hjerte
fIkke mange besøger DR Congo og ikke mange har hørt om de flamboyante levemænd, der bor i Kinshasas slum, men iklæder sig det fineste mærkevaretøj. Tag med ind i landet, der kaldes 'Mørkets Hjerte'.
JF medier august 19 Pdf     Leder jysk/fynske medier august 19  

 
 

Tre generationer gennem Samariakløften
fEgentlig var vi bare taget på 'all-inclusive-charterferie', men da min kære 78-år gamle og til tider noget rastløse far begyndte at kede sig stod der pludselig strabadserende vandretur på programmet.
JF medier juni 19 Pdf     Leder jysk/fynske medier juni 19  

 
 

5 oversete rejsemål i Europa
fDanskere valfarter til landene omkring Middlehavet. Her er en guide til 5 langt mindre besøgte og markant billigere feriemål.
JF medier apr19 Pdf   

 
 

Afrikas 5 bedste safariparker
fIngen andre kontinenter byder på safari af samme kaliber som Afrika. Her får du et overblik over kontinentets bedste safariparker.
Pdf BT Metro ok18 Pdf  Berlingske pdf okt 18 Berlingske web okt 18  

 
 

5 spektakulære buddhistiske lande
fDe buddhistiske lande byder på gyldne templer, gamle klostre, bedelys, rødklædte munke, og lyserøde nonner.
Pdf BT Metro sept18 Pdf  Berlingske pdf sept 18 Berlingske web sept 18  

 
 

Namibia - Eventyrlandet i ørkenen
fSmukke landskaber, farverige stammefolk og exceptionel kør-selv safari. Rejseliv har besøgt lander, der indbyder til eventyr.
Pdf Berlingske august 18   Pdf jysk fynske nov18  Berlingske web august 18  

 
 

Fængslende oplevelser i Sydafrika
fI Sydafrika kan du tilbringe en stor del af dion tid bag tremmer. På fængselsøen Robben Island, hvor Mandela sad indsat, eller nedsunket i et bur omgivet af store hvide hajer.
Pdf Berlingske august 18    Berlingske web august 18  Pdf Jysk_fynske dec18    

 
 

Tunesien - Oasen for enden af vejen
fAlle, vi møder på vores vej, ryster på hovedet, da vi fortæller, at vi vil køre ind i Sahara i en lille Fiat Palio. Men ikke desto mindre er det det, der er vores mål: at opleve Saharas gyldne sandklitter på egen hånd.
Pdf Berlingske juli 18   Pdf jysk/fynske medier aug18  Berlingske web juli 18   Pdf Leder jysk/fynske medier august 18  

 
 

Gambia - To verdener
fDejlige strandhoteller ligger som perler på en snor langs Gambias Atlanterhavskyst. I luksuriøse omgivelser slapper vi af uden at ænse, at vi bender os i et af verdens fattigste lande. Indtil vi begiver os uden for luksusmuren og oplever en mere autentisk side af Afrika. Pdf Berlingske juli 18   Berlingske web juli18   

 
 

Bhutan - Kongeriget i skyerne
fBhutan er overraskelsernes land. Hvor ellers kan man vinde en plov under fejringen af kongens fødselsdag, gå på drukskole, besøge et kloster der er 'klistret til en klippevæg som var det en gekko' og risikere at få sin diller knipset af emsige madammer, der er ude for at fejre deres landbrug?.
Pdf Berlingske juni 18   Berlingske web juli 18  Pdf jysk_fynske jan19  Leder jysk_fynske jan19   

 
 

Palau - Paradis tur-retur
f Gyldne gopler og verdensklasse-snorkling med flyvrag, hajer, havskildpadder og havslagner. Der er en grund til at Palau altid optræder på diverse lister over '100 ting du skal se før du dør. Tag med en tur til paradis.
Pdf Berlingske juni 18   Berlingske web juni 18   

 
 

Taiwan - En himmel badet i lys
f I anledning af det kinesiske nytår afholdes hvert år tre specielle lysfestivaller i Taiwan. Tag med til bjerglandsbyen Pingxi og hør om bikubefyrværkerifestivallen i Yanshui. 
Pdf Berlingske april 18  Pdf BT april 18   Berlingske web april 18 

 
 

Nauru - Verdens mindst besøgte land
f Trænger du til at udforske nye rejsemål, kan det være, at din næste ferie skal gå til Nauru. Ude midt i Stillehavet ligger tropeøen, som engang var verdens rigeste land. 
Pdf Berlingske marts 18  Pdf 12 jyske/fynske medier april 18  Berlingske web marts 18 

 
 

Færøerne - Over skyerne og under havet
f  Tag med på familietur til forrevne, forrygende Færøerne, hvor kursen er sat mod vandring nær søpapegøjer og udforskning af klippeøer med udlejningsbil. 
Pdf MetroXpress marts 18 Pdf BT april18 Pdf Berlingske maj18 Berlingske web 

 
 

Senegal - Hovedvejen fra Helvede
f  Tag med på en over 1.000 kilometer lang familierundtur i ældgamgle franske deletaxaer.Til St. Louis der var hovedstad i Fransk Vestafrika og til den sydlige Casamance-provins med det rige fugleliv. 
Pdf Fyens Stiftst.+12andre  Pdf Berlingske januar 18  Berlingske web januar 18 

 
 

Hos bjerggorillaerne i Rwanda
f Har du mod på et hårdt trek i op mod 4.000 meters højde i et område plaget af rebeller og krybskytter, kan du komme helt tæt på den største gruppe af disse enorme menneskeaber. 
Pdf Berlingske december 17  Berlingske web december 17 

 
 

I bjergløvelandet med løst krudt i kanonen
f Kan man forstå hvad de lokale siger når de taler krio? Kan man besørge så meget at et hotel løber tør for toiletpapir? Og ligger stranden fra Bounty-reklamen virkelig i Sierra Leone?. 
Pdf Globen december 17  

 
 

I monstertruck til jordens indre
fI monstertruck til jordens indre - en islandsk gletsjertur du aldrig glemmer. Hos vores broderfolk i 63-66° nord kan du se vulkaner, lavalandskaber, nordlys og gejsere. Ikke langt fra Danmark venter eventyret på dig. 
Pdf Århus Stiftst mm  Pdf Berlingske  Berlingske web nov17 

 
 

Camping hos bloddrikkende stammefolk
fKan man tage sine børn med på sommerferie hos bloddrikkende stammefolk med læbeplader og AK47-geværer? Kan man campere hos buskmænd, der slår hinanden til plukfisk til ulovlige stavkampsceremonier? 
Pdf Berlingske  Pdf Fredericia Dagblad  Berlingske web aug17  fyens.dk 

 
 

Anderledes spa besøg i algiersk hamam
fFørst efter at jeg har smidt alt tøjet i den lille lokale Hamam i kystbyen Oran går det op for mig at tingene her ikke fungerer helt som i en dansk svømmehal. .
 BT pdf   Berlingske pdf  Berlingske web juli 17 

 
 

Fra Ghana til Benin
fEn røverhistorie om et magisk strandresort. Om at ende i en mørk blindgyde i den vestafrikanske slum, om en hidsig køretur og et brutalt overfald.
Pdf Globen juni 17  

 
 

Familietur i gæstfrie Algeriet
fFeriehungrende danskere flokkes i hobetal til landene omkring Middelhavet. Men kun få tager på opdagelse i Algeriet, til trods for at landet belønner den nysgerrige rejsende med uovertruffen venlighed, lave priser og muligheden for at se et land, som først for nylig er begyndt at åbne op for turisme.
 Berlingske pdf   Berlingske web februar 17 

 
 

Interview - Yngst i alle verdens lande
fInterview med Henrik Jeppesen som er den yngste der har rejst i alle verdens lande - endda uden at det har kostet ham særlig meget.
 Pdf BT  Web BT Pdf Randers Amtsavis  Pdf Berlingske  Berlingske web juli 16 

 
 

Ørnejægere og hestenomader i Kirgisistan
fTag med når Charlotte, Jakob og deres to små børn tager på »bondegårdsferie« hos nomaderne i Kirgisistans bjerge.
Pdf BT dec 16  Pdf Berlingske juni 16  Berlingske web juni 16 

 
 

Vil slå verdensrekord - jorden rundt uden fly
f-'Det kan være, jeg dør undervejs, men jeg tror ikke, jeg giver op'. Interview med Torbjørn C Pedersen om hans uendelige rejse gennem alle verdens lande og om hans battle med eventyreren Graham Hughes.
Pdf Berlingske maj 16  Berlingske web maj 16   BT web maj 16

 
 

Maldiverne til spotpris
f-Maldiverne er meget mere end små glansbillede-øer hvor velhavende turister drikker paraplydrinks. Tag med familien Felk Øster til de lokalt beboede øer. Det er både sjovere og billigere.
   Pdf fra Jyllands-Posten december 15  JP web december 15

 
 

Efter spærretid i Bogotá
f-Man skal prøve alting mindst én gang. Her følger en røverhistorie fra dengang jeg var ung og vild. Om damer og stoffer og mit møde med Colombias politi. Tag med på tur i nattelivet i Bogotá..
    Pdf fra Globen december 15

 
 

Poro-krigerne fra den hellige skov
f-Helt tilfældigt befandt jeg mig i Korhogo i Elfenbenskysten da en temmelig speciel ceremoni skulle finde sted. Tag med og kom tæt på et af verden mest hemmelige broderskaber.
  Pdf fra Jylands-Posten maj 15  JP web maj 15

 
 

Far og søn i Serbien og Kosovo
f- 15 år efter Kosovokrigen ånder alt fred og idyl i Europas yngste land. Tag med når Jakob og hans toårige søn Jonas tager på herretur i form af en forlænget weekend til det billige Balkan..
  Pdf fra Globen december 14

 
 

Vulkanen ved verdens ende
f-Kan man tage et blebarn med ud til stammefolk midt ude i Stillehavet? Er det en god idé at besøge en vulkan, der spyer lava op over hovedet på én? Og kan man møde en høvding, der i bar røv ryger pot 20 meter oppe i et træ?.
   Pdf fra Globen september 14

 
 

Pussy Ping-Pong
f- Me love you long time Mistar. Tag med på luderbar på først sal i Bangkoks berygtede Patpong-kvarter og hør om bananbeskydning og anden kreativ udnyttelse af kvindernes nedre regioner.
   Pdf fra Globen marts 14

 
 

Busknegrene fra Albina
f- Tag med på eventyr i tre gange Guyana. Med flodpram, lastbil, Dash-7 og hønsebus. Blandt gangstere, smuglere og vilde stammefolk gennem noget af klodens mest ufremkommelige jungle..
 Pdf fra Globen december 13

 
 

Ukraine - landet hvor folk siger njet!
f- Vi er lige landet i Ukraine og aner ikke, at det skal blive 14 dage, hvor vi stort set ikke vil være i stand til at kommunikere med andre end os selv. 14 dage, hvor vi ikke kan fordrage maden, og hvor strande og tog er plastret til med ferierende russere. Tag med familien Felk Øster på eventyr i den stegende hede højsommer.
    Pdf fra Globen september 13

 
 

Kiribati: Verdens værste land?
f- Hvorfor får grisene på Tarawa hele tiden nye bure? Kan en hund havne i en flypropel? Og hvorfor har vi overhovedet slæbt to småbørn med til et overbefolket helvedeshul ude midt i Stillehavet?.
Pdf fra Globen juni13

 
 

I bar røv ved verdens ende
f- Tag med Jakob og James på afbud til Antarktis. For ingen penge kom de med det luksuriøse ekspeditionsskib MS Explorer, dersidenhen forliste og i dag befinder sig på bunden af Bransfield-strædet.
  Pdf fra Globen december 11

 
 

I audiens hos kongen af Arktis
- Med billige bonuspoint til Svalbard i mats 2009. 200 kilometer på snescooter i tyve graders frost. Se vilde isbjørne og få et indblik i livet i verdens nordligste by.
    Pdf fra Globen september 11

 
 

Til Skt. Petersborg for en pose rundstykker
f- Bad, bajere og birkeris. Bjørne, borscht og babushkaer. Læs med, når Jakob og Charlotte trodser visumbøvl og snekaos og tager på en forlænget weekend i den russiske føderation.
  Pdf fra Globen juni 11

 
 
Landet med de tre folk
f- Kom med som krigsturist i Bosnien-Hercegovina, hvor nogle af verdenshistoriens værste konflikter er opstået. Her gælder ifølge et lokalt ordsprog, at kun to ting styrer verden: belønning og straf.
  Pdf fra Globen marts 11
 
 
Med kurs mod den fede jomfru
f- Feeling hot hot hot. Tag med når Jakob, Charlotte, Ava og Jonas stævner ud om bord på "The Pearl" med kurs mod den fede jomfru.
  Pdf fra Globen december 10
Krydstogt
 
 
USA- tværs over håbets og drømmenes land
f- Tag med, når tre unge danske drengerøve i en gammel udtjent ottecylindret Pontiac kører tværs over USA og møder de frie og de modige amerikanere.
  Pdf fra Globen juni 10
 
 
Kolde dage og hede nætter i Graz
f- En røverhistorie om et praktikophold i Østrig, der bød på Obstler, Gösser, Country Dance og skotske studiner, der var med på den værste.
  Pdf fra Globen marts 10
 
 
Bordellet i Damaskus
f- Efter en omgang fårenosser på baren Karnak går den vilde bytur gennem det mørke damaskus og byder på whisky, mavedans og en gæstfrihed af en anden verden.
  Pdf fra Globen september 09
 
 
Iran - I præstestyret under ramadanen
f- Præstestyre, sepah milits og vogternes råd. Tag med til et af verdens på en gang mest frygtede og mest gæstfri lande.
  Pdf fra Globen juni 09
 
 
Oasen for enden af vejen
f- Kan en lille fiat klare den i Saharas sand? Hør om en chartertur der hurtigt udvikler sig til et ægte eventyr.
  Pdf fra Opdag Verden juni 09   Pdf fra Globen december 09
 
 
Elefanten i mørket
f- Eventyr og mærkelige drømme. Road trip gennem Malawi i hønsebusser, på cykel og til fods gennem mørket.
  Pdf fra Globen marts 09
 
 
Kongeriget, emiratet og sultanatet i Arabien
f- Om kæmpeskildpadder i Oman, ørkenræs i Emiraterne, ski i Dubai og synd og forladelse i dekadente Bahrain.
  Pdf fra Globen september 08
 
 
Caribiens sorte sjæl
f- På rundtur med små Dash8 fly mellem 11 caribiske paradisøer medbringende 75 kilos baggage herunder 1 stk. spædbarn.
Pdf fra Globen juni 08
 
 
Black market safari i Okavango
f- Kom helt tæt på savannens vilde dyr når kun en teltdug adskiller Jakob og Charlotte fra rovdyrene.
  Pdf fra Globen marts 08
 
 
På krokodillejagt i Rurrenabaque
f- Tag med når en gruppe eventyrlystne knægte rejser ind i Bolivias Pampas, på jagt efter krokodiller, anakondaer og piratfisk.
  Pdf fra Globen marts 08
 
 
Det lovløse fængsel
f- Tag med på "prison tour" i La Paz, og læs den utrolige beretning om fængselsproduceret kokain og udbredt korruption.
  Pdf fra Globen december 07
 
 
Been there, done that
f- Læs Adventure Worlds portræt af Jakob. En snak om landefræseri, kronisk udlængsel og at rejse som far.
  Pdf fra Adventure World September 07
 
 
 
Sidste nat i St. Kilda
f- Konkurrenceartikel i kategorien "en uforglemmelig overnatning"
  Pdf fra Globen juni 07
 
 
Porten til helvede
f- Med Land Rover fra Lhasa over Himalayas barske bjerge til Kathmandu. Hele vejen med det hemmelige politi i hælene.
  Pdf fra Globen juni 07
 
Det hårde sæde i det røde rige
- En røverhistorie om en rædselsfuld togtur på hardseat gennem riget i midten
  Pdf fra Globen marts 07
Festlig firmatur til Finland
- Læs om temperaturforskelle på 50 grader og hundeslæde og snescooter nord for polarcirklen på firmaets regning (klik link og gå til side 41)
Som html
 
 
Et land en by - Japan / Tokyo
f- 5 ting du bør vide om Tokyo og en billedrundrejse rundt i Japan. (klik på link og gå til side 30)
som html
 
 
Himbaerne fra Kaokaland
f- På besøg hos verdens ældste stammefolk i det nordlige Namibia. (klik link og gå til side 42)
Som html
 
 
Mange flere artikler af mange flere forfattere: klik her
     
  FORSIDE >> ARTIKLER